lauantai 13. joulukuuta 2014

Jouluiset marengit Part 2: Kuusimarengit




Mä yksinkertaisesti rakastan marenkia! Helppoa, simppeliä, herkullista, sokerista ja kaiken kaikiaan juhlapöydän herkku! Nyt se jatkuu toisessa osassa :)

Tyllien, pursotustyylien ja eri käyttötarkoituksissa marengista saa hauskalla tavalla teeman mukaisen!
Nää kuusi marengit on toteutettu tähtityllalla pursottamalla ensiksi yksi marenki tähti, toinen pienempi päälle ja kolmas pienin päälle. Koristeena tähtinonparelleja.




Kuusimarengit

4 kananmunan valkuaista
3dl erikoishienoa Siro sokeria
1tl maissitärkkelystä

Lämmitä uuni 110 asteiseksi ja vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.

Vatkaa kananmunan valkuaisia hetken ilma sokereita. Vatkattuasi valkuaisia hetken lisää sokeri vähitellen vatkausta jatkaen.

Vatkaa, kunnes vaahto alkaa muttuua jämäkämmäksi, kiiltelee, muodostaa huippuja ja on kuohkeaa. Lisää maissitärkkelys ja vatkaa hetken.

Siirrä marenki pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.

Aloita pursottaminen. Pursota ensiki ensimmäinen kerros pursottamalla yksi tähti. Pursota toinen tähti alemman päälle, joka on pienempi ja viimeiseksi kolmas pienin tähti. Pursota loput marengit samalla tavalla.

Koristele jokainen kuusi pistämällä huipulle tähti nompparelli ja päälle pallononparelleja.

Paista uunissa 40 minuuttia, jotta kuuset pysyvät pystyssä. Paiston jälkeen jätä marengit uuniin, mutta jätä uunin luukku raolleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti